Amaryllis

Amaryllis är en lökväxt och är mycket lätt att få att blomma frodigt. Amaryllisen härstammar från Sydamerika, men trivs också inomhus här i Sverige. Fluwel erbjuder ett stort urval av amaryllislökar och levererar dina favoritökar snabbt till ditt hem.

Vi har valt ut de mest robusta och vitala sorterna av amaryllis till vår webbshop, som alla ger en rik och frodig blomning utan att kräva mycket skötsel. Vi har gett plantorna bra odlingsförhållanden och näring för att de ska blomma vackert hemma hos dig. I vår butik hittar du säkert några amaryllislökar som passar just dina behov.

Amaryllis skall hållas inomhus i vardagsrummet och får inte planteras i trädgården. Det enda de behöver för att trivas optimalt är värme (20C) och lite vatten. Det är särskilt viktigt att de står varmt de första veckorna efter plantering. Ju mer värme, desto vackrare blir de. De första bladen slår ut snabbare om de står tillräckligt varmt, så kan du njuta av amaryllisens rika och vackra blomning redan efter bara ett par veckor.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3