Narcisser

Narcisser (påskliljor, pingstliljor) blommar tidigt. När gräset ännu inte börjat växa och träden fortfarande står nakna och kala har påskliljan redan börjat blomma i många, vackra färger: gul, orange, rosa och vit. Det finns till och med tvåfärgade narcisser. De är en särskild höjdpunkt i vårt sortiment och skapar med sin gyllene glans sommarstämning i trädgården. Narcisser gör folk glada, då de förebådar vårens ankomst och indikerar att vintern är över.

Narcisser hemma hos dig

Om jorden i din trädgård är bördig och näringsrik, kan narcisserna bli mycket gamla. Några sorter räknas som inhemska i Sverige. Till exempel tillhör pingstliljan och påskliljan narcissfamiljen. Det är därför inte konstigt att narcisser kan blomma flera år i rad utan mycket skötsel.

Narcisser hos Fluwel

Vill du uppleva den mångfald som narcisserna bjuder på kan vi rekommendera Fluwels visningsträdgård, Belkmerweg 22 i Burgervlotbrug (Zijpe, Nederländerna). Här hittar du en av de största samlingarna av påskliljor i världen. Fluwel älskar narcisser - det säger sig självt. Dessutom erbjuder vi mängder av unika och speciella narcisslökar i butiken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3